Kladblok

Kladblok is een teksteditor om kleine teksten mee te tikken. Het is in Windows 95/98 te vinden onder: Start - Programma's - Bureau-accessoires - Kladblok.
Alle voorbeelden op deze site zijn gemaakt voor kladblok.

Als je het start ziet kladblok er ongeveer zo uit:
kladblok.gif (7002 bytes)


Heb je eenmaal je HTML-document ingetikt dan kun je die opslaan (Bestand, Opslaan) op de harde schijf van je PC. Zorg ervoor dat de naam niet eindigt op .txt, maar op .htm of op .html. Dit doe je door de naam onder in beeld tussen dubbele aanhalingstekens (") te zetten. Dus bijv: "naam.htm"

Om je pagina in je browser te bekijken kun je Windows Verkenner openen en dubbelklikken op het zojuist opgeslagen bestand. Wil je het bestand daarna in Kladblok iets aanpassen dan moet je tijdens het openen niet vergeten om bij bestandtype Alle bestanden (*.*) te kiezen, omdat het openen-venster anders alleen de bestanden laat zien die op .txt eindigen.

Tijdens het testen van een pagina kan het document in Kladblok ook gerust open blijven, zodat je het niet telkens weer opnieuw hoeft te openen. Vergeet echter niet naar iedere verandering het document eerst op te slaan en in de browser met de knop Vernieuwen of de functie-toets F5 de nieuwe versie te bekijken.